Over Esther-in-Zorgland

 

Esther-in-Zorgland

Mijn schoonvader woont momenteel in een verpleeghuis te Den Haag waar hij fantastisch verzorgd wordt.
Echter, van december 2000 tot februari 2011 verbleef hij in een verzorgingshuis te Zoetermeer waar de zorg zeer te wensen overliet.

Voor een 90-jarige is hij relatief gezond, doch hij is praktisch doof en ziet slecht en heeft extra aandacht nodig om niet in een sociaal isolement te geraken.

In juni 2006 kreeg hij, na het overlijden van zijn echtgenote, van het CIZ een aanvullende indicatie voor 7 dagdelen dagbesteding per week. Die dagbesteding werd hem echter door de zorginstelling onthouden en na een jaar door dezelfde zorginstelling aan het lijntje te zijn gehouden heb ik in september 2007 een klacht ingediend bij de klachtencommissie van deze zorginstelling. Deze commissie verklaarde de klacht gegrond en oordeelde dat onverantwoorde zorg geleverd was.
Aan de zorg voor mijn schoonvader veranderde na deze uitspraak echter helemaal niets.

Behalve over voornoemde dagbesteding liep ook nog een moeizame discussie met de zorginstelling over het feit dat men zich herhaaldelijk niet hield aan de in het zorgplan opgenomen afspraken over de zorgverlening.

Onder andere over bovenstaande heb ik klachten ingediend bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), bij de Landelijke Beroepscommissie Klachten (LBK) en bij het betrokken zorgkantoor. Een en ander is geëscaleerd tot een door mij ingediende klacht bij de Nationale Ombudsman over de behandeling van de zaak door IGZ en tot het uitbrengen van een Zwartboek LBK. Tevens is over deze kwestie veel e-mail verkeer geweest met de staatssecretaris van VWS en leden van de Tweede Kamer.

Degenen die de behoefte voelen om hun ervaringen in de wereld van de zorg te delen met anderen, kunnen als GASTBLOGGER hun verhaal op mijn blog kwijt.

Ik ben graag bereid om mensen, die steun zoeken naar aanleiding van slechte zorgverlening in een verzorgings- of verpleeghuis, met raad en daad bij te staan bij een klachtenprocedure .

Esther-in-Zorgland

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s